Абитуриенти правят за втора година „Панаир на добрината”

 Абитуриенти правят за втора година „Панаир на добрината”Зрелостници от училищата във всички големи градове у нас за втора година ще се включват в благотворителната инициатива „Панаир на добрината”. В деня на изпращането си част от варненските зрелостници ще облекат бели тениски, вместо официални тоалети. Парите за рокли и костюми те ще дарят на болни от муковисцидоза деца. Абитуриентите ще направят и гривни, които да раздават на съученици, учители и приятели.
Освен събирането на финансови средства, инициативата "Панаир на добрината“ има за цел да насочи общественото и на отговорните институции внимание към проблемите и нуждите на болните от муковисцидоза и да спомогне за решаване на проблемите в сектора и осигуряването на по-качествен и достоен живот на болните. Миналата година инициативата бе в подкрепа на "пеперудените деца".
Инициативата бе подета от дванайсетокласници от столичната Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“.
Муковисцидозата е тежко генетично, автозомно-рецесивно заболяване, което се проявява в детска възраст и се характеризира с нарушена функция на екзокринните жлези. Затрудненията в дишането са едно от най-сериозните симптоми на заболяването. Те са резултат от възникващи чести инфекции в белите дробове. Забавен растеж, инфекции в синусите, диария и невъзможност да имат поколение са симптоми, появяващи се в другите части на тялото.Средната продължителност на живота на болните от муковисцидоза в България е 12.5 години, а в света – 50 години, сочат данните на асоцияция "Муковисцидоза".
„Здравна поща”

Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Не се лишавайте от сън!
12 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД