Майки на близнаци дариха столчета за хранене на болница „Пирогов”

darenie pirogov 03Три сърцати майки на близнаци - Благородна Макева-Найденова, Ева Димитрова, Мариана Янкова, и един татко – Васил Сланчев, с помощта на служители от  Главна дирекция „Национална полиция”  дариха общо 8 детски столчета за хранене, 2 органайзера за сестринската стая и 24 предпазителя за електрически контакти на Детското отделение на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в УМБАЛСП „Пирогов” в София.
Красиви и забавни играчки за малчуганите в отделението подари Стойчо Константинов от отдел „Пътна полиция”. За бързата и успешна организация помогнала старозагорката Пенка Стоянова, която е колежка на една от майките в ГДНП.
Идеята за дарението била на една от майките Благородна Макева-Найденова, служител в ГДНП, на която се наложило да бъде приета с едно от децата си по спешност в болницата след изгаряне на ръчичката.
Инициативата се разраснала и още на следващия ден в детското отделение постъпило ново дарение, сподели майката-организатор на благородната акция. Фирмата на друг татко на детенце от отделението подарил на следващия ден 20 стола, които да се използват от посетителите, за да не сядат по леглата на пациентите.
Майките и татковците, участвали в кампанията досега, са обнадеждени, че детското отделение на „Пирогов”, в което работи страхотен екип лекари,  скоро може да се сдобие с всичко необходимо, за нормална работа, а малките им пациенти да се чувстват по-уютно. Те апелират към всеки, който има желание и възможност да се включи в дарителската акция и да помогне за най-необходимите неща  при дооборудването.
Детското отделение има нужда от поставянето поне на щори в боксовете (8 на брой) от южната страна, в които още сега е доста топло, а летните месеци горещината ще е нетърпима. Помещенията дори не са климатизирани.
За работата си сестрите в отделението се нуждаят от бюро, дълго 1 метър със стандартна височина, тъй като в момента компютърът им и принтерът са разположени върху холна масичка, а те самите пишат седнали върху табуретка.
"Здравна поща"

Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Не се лишавайте от сън!
12 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
ЕС създава хуманитарен въздушен мост
11 Май 2020, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД