Над 1.9 млн. събра "Българската Коледа"

Над 1.9 млн. събра "Българската Коледа"Благотворителната инициатива „Българската Коледа“ събра дарения на обща стойност 1 964 800 лв. от началото на дванадесетото издание на кампанията на 1 декември 2014 г. до 6 март 2015 г. Това съобщиха от прессекретариата на Президента Росен Плевнелиев. Даренията за кампанията са направени от над 350 фирми и организации, 70 училища, както и над 2000 индивидуални дарители.
Данните от дванадесетото издание на инициативата, която се провежда под патронажа на държавния глава, бяха представени днес от началника на кабинета на президента Екатерина Захариева.
Тази година фокусът на кампанията е поставен върху децата с тежки вродени заболявания. У нас всяка година се раждат около 3 500 деца с различни вродени болести, като най-често срещаните са сърдечните малформации. Вродените заболявания засягат и дихателната, нервната система, обмяната на веществата и други. Децата се нуждаят от навременна диагностика и специализирана медицинска грижа, за да се подобри качеството им на живот.
Близо 400 са постъпилите вече заявления за подпомагане в рамките на кампанията, като най-често се кандидатства за отпускане на средства за рехабилитация. Молби са получени също така за медикаментозно лечение, за диагностика и помощни средства. За подпомагане вече е одобрена първата група от 42 деца, на които ще бъдат предоставени средства за рехабилитация. Кампанията си поставя за цел и закупуването на модерна техника за университетските и областни лечебни заведения, за да може българските деца да бъдат лекувани с оборудване, което отговаря на най-високите съвременни стандарти.
От старта на новата кампания до 6 март вече са постъпили заявления за подпомагане с медицинска апаратура от 24 лечебни заведения от цялата страна. Както и в предишни кампании, така и с настоящото издание, организаторите на „Българската Коледа“ имат амбицията с даренията да се осигури оборудване за диагностика и лечение, липсващо в университетските болници в страната, което е основната причина децата с вродени заболявания да търсят лечение в чужбина.
Над 25 милиона са набраните средства от „Българската Коледа“ от нейното създаване до сега. За 11 години от съществуването си кампанията подпомогна с общо 6.5 млн. лв. 2433 болни деца да преодолеят тежките си състояния в ранна възраст. С останалите средства е закупена медицинска апаратура за 200 детски клиники в цялата страна.
Набирането на дарения за кампанията „Българската Коледа“ продължава през цялата година по банков път и чрез кратки съобщения на номер 1117.
"Здравна поща"

Диагноза - само с микроскоп!
16 Май 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Слагат 3D имплант на пациент с Бехтерев
30 Април 2019, Вторник
{cmp_start...
Проверете за болестта на Помпе
23 Април 2019, Вторник
{cmp_start...
1,5 млн. българи със свръхнаднормено тегло
22 Април 2019, Понеделник
{cmp_start...

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД