"Българската Коледа" набира скорост, помогнете на деца с вродени заболявания

"Българската Коледа" набира скорост, помогнете на деца с вродени заболяванияКампанията "Българската Коледа" започва да набира скорост. Тази година тя се провежда под мотото „Да помогнем на децата с вродени заболявания“.
Темата на дванадесетото издание на благородната инициатива е избрана след консултации с водещи специалисти в областта на детското здравеопазване, неправителствени организации и родители. Кампанията ще се фокусира върху децата с вродени заболявания, които понякога дори нямат шанс да имат живот. Само техните родители и близки знаят колко страшно звучат диагнози като сърдечна аномалия, дихателна недостатъчност, епилепсия и други“, заяви държавният глава.
Президентът отбеляза, че всяка година у нас се раждат около 3500 деца, засегнати от тези болести, като най-често срещаните са сърдечните малформации. Други разпространени вродени заболявания са тези на нервната система, на дихателната система, метаболитните нарушения. Част от тези болести водят до застрашаващи живота усложнения и при липса на навременна диагностика и лечение се стига до тежка инвалидност за цял живот или до смърт.
„Българската Коледа” ще помогне на засегнатите от вродени заболявания деца със специализирана диагностика, медикаментозно лечение и рехабилитация. Кампания 2014/2015 г. си поставя за цел да замени морално и технически остарялото оборудване с крайно необходима модерна високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение в университетски и областни лечебни заведения.
Проявената съпричастност към човешкото страдание ни прави по-силни, по-добри и пълноценни граждани, а подадената ръка и добрите дела осмислят всеки живот, посочи на старта на кампанията Росен Плевнелиев. Държавният глава изрази увереност, че както и в предишните издания, така и занапред много добродетелни хора ще подкрепят „Българската Коледа“ в реализирането на благородните й цели.
Можете да подкрепите "Българската Коледа" на 1117 за всички мобилни оператори и на 0900117.
"Здравна поща"

Доказано - любовта трае 4 години
28 Юли 2020, Вторник
{cmp_start...
Пъпешът помага за добро храносмилане
16 Юли 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Борим жегата с минерална вода
15 Юли 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД