Старозагорка благодари на пловдивския хирург д-р Анастас Чапкънов

д-р Атанас ЧапкъновС думи на безкрайна благодарност поиска да се обърне Руска Петрова към д-р Анастас Чапкънов. Преди по-малко от месец той е оперирал жената в пловдивската МБАЛ "Кастела" и според нея самата я е върнал към нов живот.
Ходенето по мъките на Руска започва преди около 4 години, когато в Стара Загора й правят операция на стомаха заради срастване на дебелото и тънкото черво. След по-малко от месец следва втора операция. Очакванията на болната нещата най-после да се оправят не се оправдават. Тя е принудена в продължение на три години и пет месеца да сменя ежедневно превръзки заради непрестанно изтичаща течност от образувала се на мястото фистула. Казаха ми, че трябва да чакам да се затвори, обяснява Руска.
Междувременно тя развила и следоперативна херния. Когато нещата станали нетърпими, заради невъзможността да води пълноценен живот и притесненията какво в крайна сметка се случва със стомаха й, старозагорката и семейството й потърсили информация и решили да се обърнат за помощ към гръдния и коремен хирург д-р Чапкънов.
Във време, когато за българските лекари се говорят предимно негативни неща, аз искам да кажа, че има медици, за които тази най-високо хуманна професия наистина е призвание. Сигурно не случайно наричат д-р Чапкънов "д-р Внимание". Той и целият му екип бяха толкова внимателни към мен през цялото време на пребиваването ми в болницата. През цялото време докторът се опитваше да се шегува с мен, за да ми вдъхне сили и увереност, че всичко щес е оправи. Идваше да се грижи за мен и останалите пациенти дори през почивните си дни. Медицинските сестри бдяха над нас денонощно. За секунда след операцията не съм почувствала болка. Непрекъснато ме питаха имам ли нужда от болкоуспокояващи, необходимо ли ми е нещо, разказва Руска. Невероятни специалисти, страхотни хора. Покланям им се до земя. Знам, че и отношението на всички останали пациенти, които лежаха по едно и също време с мен в болницата, е същото, не пести думи на благодарност за лекарите и целия екип старозагорката. Ако си мислите, че за вниманието и грижите за мен съм заплащала допълнително, грешите. Всичко, което платих, беше болничната такса, допълва тя.
Говорим все за Европа, за това, че сме много далеч от развития свят. Ето това е Европа и европейски стандарти на лечение плюс безкрайно уважение към човека, който има нужда от помощ, смята  Руска Петрова.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА 

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД