БЧК пак подпомага деца, пострадали при катастрофи

БЧК пак подпомага деца, пострадали при катастрофиЗа пореден път Българският червен кръст (БЧК) започва традиционната си вече кампания за набиране на средства за подпомагане на деца, пострадали при катастрофи. Даренията ще бъдат набирани чрез изпращане на sms на номер 1255 на стойност 1 лев и ще постъпят в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия.
Пред БНР д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК, заяви: "На нашия телефон 1255 с един sms на стойност 1 лв.

Прочети още...

ГЕРБ – Стара Загора с дарение за Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болница

ГЕРБ – Стара Загора с дарение за Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болницаДва нови токографа бяха дарени на Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Средствата, в размер на 2720 лв., са осигурени от Групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет Стара Загора и местните депутати от партията.
Дарението бе връчено на доц. д-р Николай Лазаров, началник на Клиниката по акушерство и гинекология, в присъствието на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.
"Това са едни от най-използваните апарати в ежедневната ни работа и сме благодарни за дарението", посочи доц. Лазаров. Работата на токографите е свързана с пряката клинична дейност и грижата за бременната жена. С тях се следят жизнените функции на детето

Прочети още...

"Купи и сподели" ще зарадва мнозина за Великден

Мая МаноловаВече стартира дарителската инициатива "Купи и сподели", част от националната кампания на обмудсмана Мая Манолова "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо". За четвърта поредна година всеки желаещ да се включи в нея може да купи храна, която да остави в специални пунктове.
И тази година 35 магазина от големите търговски вериги в 12 града на страната подкрепиха благородната кауза. "Купи и сподели" дава възможност на всеки да зарадва българските пенсионери за Великден, като

Прочети още...

Деца подаряват картички на онкоболни

Деца подаряват картички на онкоболниТалантливи деца от цяла България ще подарят ръчно изработени картички с послание за сила и надежда на пациентите от Университетската специализирана онкологична болница за активно лечение (УСБАЛО). Инициативата е част от кампанията "Продължаваме" на лечебното заведение и ще се реализира съвместно с "Детско творческо ателие" към Народно читалище "Христо Ботев" в град Божурище. "Целта е да покажем, че всеки труден момент, какъвто е болестта, може да се преодолее, а изкуството и добрата дума помагат в тази битка", допълват от Онкологичната болница.

Прочети още...

Детски касички събраха за детската хирургия на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" 40 514 лв.

Детски касички събраха за детската хирургия на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" 40 514 лв.Висок клас медицинска апаратура на стойност 40 514 лв. получи Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Дарението е особено ценно защото идва от деца, обединени от Сдружение "Съзидание 2012" в благотворителната акция "Жълти стотинки - деца помагат на деца". Със събраните под формата на жълти стотинки средства малките дарители подпомогнаха детското хирургично отделение с модерен кувьоз, eхограф в окомплектовка с микроконвексен трансдюсер, интраоперативен трансдюсер и линеен трансдюсер, видеопринтер и перфузор, отбеляза Puls.bg.

Прочети още...

"Дешифрирайте" точно болката в ставите
20 Август 2019, Вторник
{cmp_start...
Диагностицират сепсиса с миникапка
16 Август 2019, Петък
{cmp_start...
Безопасни ли са бамбуковите чаши?
07 Август 2019, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД