Тази сол пречиства тялото от всички токсини и забавя стареенето

61931c183d2520dc0435d8b3297138d5c7a5e62fОбикновено солта се счита за вредна и се препоръчва да се намали нейната консумация. Но това се отнася за позната на всички готварска сол, която наред със захарта е известна като бялата отрова. Но това не може да се каже за един друг вид сол.
Хималайската сол е позната на човечеството от древни времена, в допълнение към цвета, тя се различава от обикновената трапезна сол с богатия си минерален състав и огромно количество хранителни вещества, от които човешкото тяло се нуждае толкова много.
 
Този вид сол се счита за най-чистата в света и благодарение на уникалните си свойства помага да се справите с повечето заболявания. Ако все още не сте чували за ползите от розовата хималайска сол, сега е моментът да се запознаете с тях!
Съставът на хималайската сол включва полезни вещества като натрий, калций, магнезий, калий, мед, желязо, фосфор, бор, хром, флуор, йод, манган, молибден, селен, цинк и др. Ето и кои са нейните полезни свойства:
лесно се абсорбира и предпазва от дехидратация;
регулира нивата на вода и електролити;
предотвратява стареенето на организма;
подпомага здравето на дихателните пътища;
регулира нивата на кръвната захар и предотвратява развитието на диабет;
подпомага укрепването на костите, косата и ноктите;
възстановява мозъчните клетки и помага за подобряване на фокуса и ефективността;
предотвратява мускулни спазми;
подобрява кръвообращението и спомага за поддържане на сърдечно-съдовата система в добра форма;
подпомага регулирането на метаболизма и храносмилането; подобрява съня;
помага за премахване на токсините и пречистване на кръвта;
подпомага здравето на черния дроб и бъбреците; укрепва имунитета;
помага при настинки и инфекции на горните дихателни пътища;
Каква е причината японците да слагат сол в тоалетната? Предимството на хималайската сол е, че не уврежда стомаха, бъбреците и други вътрешни органи, а също така прави вкуса на храната по-естествен. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че всичко е наред, когато е умерено, а средната дневна доза е пълна чаена лъжичка (освен ако в диетата няма други източници на натриев хлорид).
Хималайската сол от най-високо качество се използва за хранителни цели, а останалата част – като соли за вани или различни процедури.
Кожата е най-големият ни орган. Той отразява здравето на всички други вътрешни органи. Използвайки хималайска сол за хигиенни процедури, можете да наситете тялото с всички полезни вещества. Освен това тези процедури също помагат за пречистване на тялото от токсини и подмладяване. Баните с хималайска сол носят следните ползи:
предотвратява се развитието на кожни заболявания;
лекуване на ухапвания от насекоми, изгаряния, порязвания и други рани;
предпазване от гинекологични проблеми;
борба с ревматизъм и ставни заболявания;
по-бързо възстановяване на тялото в следоперативния период;
Ваната може да съдържа от 150 до 200 литра вода, което означава, че процедурите ще изискват само 1-1,5 грама розова сол. Между другото, водата не трябва да е много гореща – температурата не трябва да надвишава 37 градуса.
Също така, когато използвате лечебна хималайска сол, не се препоръчва използването на сапун, душ гел и друга козметика. Можете да вземете вана за около 30 минути, след което трябва да избършете кожата с чиста кърпа и да се отпуснете за 20-30 минути.
Източник: actualno.com

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД