Откриха обновено отделение в общинската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора

ZP-01-zpОбновено е COVID отделението, което се намира в сградата на общинската Специализирана болница за активно лечение в Стара Загора. Дейностите по ремонта на базата са с безвъзмездно финансиране по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г., приоритетна ос 9 „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи”. Легловата база за пациенти на обновения здравен корпус е 17 броя. Обновен е изцяло облика на помещенията, като са спазени и европейските изисквания при санитарните възли. Подменени са електрическите и ВиК инсталациите. Реновирани са и помещенията за екипа на здравното дружество. Близо 240 хил. лева са вложените средства при ремонта.
След водосвет и молитва за здраве, символично прерязаха лентата на отделението ресорният зам.-кмет на общината Надежда Чакърова и управителят на лечебното заведение д-р Камелия Харачерова.
Д-р Харачерова припомни, че в последните години, в градове много по-големи от Стара Загора, са закрити белодробни лечебни заведения. Гордея се, че живея тук, където я имаше волята тази болница да се съхрани. Заедно с Общината и общинските съветници си дадохме сметка, че най-трудно е да се гради, но си заслужава. Вече имаме едно напълно обновено отделение, което в последните години прие пациентите с Ковид. Белодробната болница не просто съществува – тя се развива. Всеки, който е влизал тук преди три години, може да види и усети разликата, допълни д-р Харачерова. Тя благодари на целия екип на тубдиспансера, който неотлъчно е отдавал време, знания и грижа за пациентите, независимо от условията преди.
Екипът на общинското здравно звено е близо 40 души. Те обезпечават лечението и грижите за 50 души – 32 легла са за пациенти с пулмологични заболявания, а 18 са за хора с туберкулоза.
На официалното откриване на ремонтирания корпус присъстваха доц. Емил Славов, председател на Постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет, общинският съветник Янко Янков, който е ръководител на комисията в ОбС, която отговаря за общинските дружества, представители на местни и държавни институции, медицински лица и медии.
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД