Над 85% от жените над 21 години имат целулит

celulit1Целулитът се среща най-често в областта на бедрото, тъй като там има повече мастна тъкан. Счита се, че над 85% от всички жени над 21-годишна възраст имат целулит. При мъжете се среща много по-рядко.
Причини за поява на целулит могат да бъдат някои от следните фактори: възраст, генетична предразположеност, възпаление на тъканите, повишена мастна тъкан, загуба на колаген, лоша циркулация, изтъняване на външния слой на кожата, нездравословен начин на живот, бременност, заседнал живот. Има редица домашни средства, които могат да заличат целулита. Преди всичко обаче трябва да се знае, че премахването му отнема доста дълго време.
Ако причината за появата на целулита е дефицитът на колаген, то тогава може да се приемат колагенови пептиди. Проучване показва, че при приемането им се наблюдава подобряване вида на кожата. Има и данни, че омега-3 мастни киселини и мастноразтворими витамини също допринасят за намаляване на целулита с течение на времето.
Локалното нанасяне на кофеин може да спомогне за неговото заличаване. Той увеличава притока на кръв към засегнатата област, но и затяга кожата. Утайката от кафе може да се използва самостоятелно или да се смеси със зехтин или кокосово масло, което хидратира в дълбочина, а това също подобрява състоянието на кожата.
Сухото четкане също може да се приложи в случая. Тази техника стимулира кръвния и лимфния поток, като в допълнение премахва мъртвите кожни клетки, но и регенерира нови кожни клетки. За целта трябва да се използва подходяща четка, а процедурата може да трае 5-10 минути на ден, най-добре преди взимане на душ.
Тези домашни средства могат да се използват за подобряване на целулита, но за да има видими резултати, трябва да се направят промени в начина на живот - повече спорт, консумиране на здравословна храна, като това включва повече плодове и зеленчуци, прием на много вода и т.н.
Трябва да се намали приемът на преработени и сладки храни, които водят до натрупване на токсини и мазнини в тялото.
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД