25% от хората страдат от хроничен лош дъх

Канелата успешно се бори с инфекциите на устната кухинаСмята се, че около 25% от хората по света страдат от хроничен лош дъх. Какво го причинява? Лоша хигиена на устната кухина, инфекции, сухота, консумиране на определени храни, развален зъб, респираторни инфекции като тонзилит, стомашни проблеми като киселинен рефлукс, лекарства или друго?
Лошият вкус може да повлияе на апетита и да предизвика появата на хранителни дефицити, поради което състоянието трябва да се лекува незабавно. За да се елиминира този проблем, трябва да се направят някои промени в хранителния режим и в начина на живот, но също могат да се използват домашни продукти.
Такъв продукт е ябълковият оцет. Неговата киселина помага за възстановяването на pH баланса на устната кухина. Оцетът също стимулира производството на слюнка, което предотвратява дехидратацията - един от основните фактори за лош дъх.
Може да се прави жабурене със сода за печене. Алкалната среда на содата може също да помогне за възстановяване на pH на устата. Нейните фини прахови частици могат да помогнат за отстраняване отлаганията на плаката по езика и зъбите, като по този начин се премахва лошата миризма от устната кухина.
Вместо сода бикарбонат може да се използва солена вода. Тя притежава естествени антисептични свойства, които предотвратяват натрупването на бактериите в устната кухина. Редовното изплакване на устата със соления разтвор може да премахне лошия мирис и вкус от устата.
Сокът от алое вера също е ефективен за справяне с неприятната миризма. Алоето притежава антимикробни и противовъзпалителни свойства, които елиминират устните инфекции. То премахва неприятния вкус и мирис от устата, които съпътстват други орални проблеми.
Може да се използват и естествени подправки като куркума и канела. Куркумата съдържа веществото куркумин - мощно антибактериално вещество, което елиминира бактериите в устата и укрепва здравето на устната кухина. Канелата също съдържа антибактериални свойства, затова успешно се бори с инфекциите на устната кухина. Канелата може да се добавя към десертите с цел да се насърчи консумирането .
Може да се приема и редовно витамин С, който е естествен антиоксидант, намаляващ бактериите в устата. Той също алкализира средата в устната кухина, което води до предотвратяване на инфекции.  Вместо да се приема с добавки, той може да се набавя чрез храни. Плодовете като ягоди и лимон са изключително богати на витамин С.
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД