МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"-Казанлък получи "Златна ябълка"

МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"-Казанлък получи "Златна ябълка"Национална мрежа за децата организира за шеста поредна година церемония за връчването на награди "Златна ябълка". Отличията са признание към усилията, вложени от различни хора, организации и институции за подобряването на живота и благосъстоянието на децата в България. Призовете бяха връчени в навечерието на Деня на детето 1 юни във Военния клуб в София.
Наградата "Болница" беше присъдена от журито на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"-Казанлък за включването на социален работник в родилното отделение, който консултира бременните и майките, при които има риск от изоставяне на децата.
По проект "Прегръдка за всяко дете" на сдружение "Бъдеще за децата", финансиран по програма "Вяра в детето и семейството" на фондация "Лале", е изграден координационен механизъм за превенция на изоставянето между отдел "Закрила на детето"; МБАЛ-Казанлък; Община Казанлък и номиниращата организация "Бъдеще за децата". В рамките на споразумението МБАЛ-Казанлък се ангажира да информира ОЗД и социалния работник от организацията за родилки, които са заявили желанието си да изоставят детето си, за изоставени новородени в родилно и за други деца в риск.
Във връзка с напредъка на болничните политики и практики казанлъшката болница не отстъпва по нищо на нито едно държавно или частно здравно заведение по отношение на осигуряване на сигурна и доброжелателна среща за децата и техните родители. Бебетата не се разделят от майките си по време на престоя в родилно отделение. Стимулира се изграждането на емоционална връзка между тях. Насърчават се майките да кърмят своите новородени. Екипът на родилно отделение оценява необходимостта от социален работник в рамките на отделението и насърчава разширяването на дейностите му.
Съвместно с екипа на Центъра за обществена подкрепа към сдружение "Бъдеще за децата" специалисти на Родилно отделение се включват в курсове за бременни, като запознават бъдещите майки с актуални теми относно раждането.
''Здравна поща"Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД