БЛС подкрепи с декларация МБАЛ „Софиямед”

БЛС подкрепи с декларация МБАЛ „Софиямед”БЛС излезе с декларация, подписана от всички делегати на съюза, в подкрепа на "Софиямед".
Във връзка с инцидента, възникнал в болница „Софиямед" и последвалата, очевидно организирана, кампания за уронване престижа на болницата, делегатите на 63–тия Събор на БЛС се обръщаме със следното изявление:
1. В Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Софиямед", гр. София, работят денонощно доказани български лекари и друг персонал с високи професионални качества, отдадени на интереса на пациентите.
2. Недопустимо е, макар и при такъв тежък инцидент, вината да бъде стоварена върху всички лекари, медицински сестри, акушерки, лаборанти и друг болничен персонал.
3. Не може да се вменява колективна вина и по един косвен начин публично да бъде търсена морално-етична отговорност от висококвалифицираните медици на болницата, тъй като е налице един, действително много тежък, но персонален инцидент, акт на конкретен служител.
4. Извършилата деянието служителка, както и ръководството на болницата, при доказани нарушения следва да понесат своята отговорност, според повелята на закона. Не е приемливо обаче, а дори е житейски и законово укоримо, да бъдат публично линчувани самата болница и работещите в нея лица, ползващи се с висока обществена и професионална оценка.
5. Съборът не приема некоректната медийна атака срещу болница „Софиамед", която възприемаме като атака срещу цялата медицинска общност преди произнасянето на компетентните органи, пишат лекарите.
„Здравна поща”

Доказано - любовта трае 4 години
28 Юли 2020, Вторник
{cmp_start...
Пъпешът помага за добро храносмилане
16 Юли 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Борим жегата с минерална вода
15 Юли 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД