Дават повече пари за лечение на психично болни

проф. МилановаПървите пет дни от престоя на пациент в психиатрично лечебно заведение ще се заплащат по 50 лв., а всеки следващ ден от шестия до 20-ия ще струва по 28 лв. лв. за лечение в клиника/отделение с трето ниво на компетентност. Клиниките и отделенията с второ ниво на компетентност, както и центровете за психично здраве пък след петия ден ще получават за лечение по 25 лв. Това гласят промените, които ще се приемат в новата методика за плащане на лечебните заведения, които лекуват този вид заболявания.
Престоят след 20-ия ден остава по сегашния ред: 700 лв. за лечение до месец в клиника или отделение с трето ниво на компетентност, и 650 лв. за лечение в клиника или отделение с второ ниво на компетентност и центровете за психично здраве.
Изменението е предложено от националния консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова и след анализ е прието от здравното министерство.Досегашните нови правила предвиждаха след петия ден клиниките и отделенията с трето ниво на компетентност да получават по 23,33 лв., а тези с второ ниво – по 21,66 лв. Заради приемането им от центровете за психично здраве се оплакаха, че новата методика орязва средствата за лечение на психично болните.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД