Дават повече пари за лечение на психично болни

проф. МилановаПървите пет дни от престоя на пациент в психиатрично лечебно заведение ще се заплащат по 50 лв., а всеки следващ ден от шестия до 20-ия ще струва по 28 лв. лв. за лечение в клиника/отделение с трето ниво на компетентност. Клиниките и отделенията с второ ниво на компетентност, както и центровете за психично здраве пък след петия ден ще получават за лечение по 25 лв. Това гласят промените, които ще се приемат в новата методика за плащане на лечебните заведения, които лекуват този вид заболявания.
Престоят след 20-ия ден остава по сегашния ред: 700 лв. за лечение до месец в клиника или отделение с трето ниво на компетентност, и 650 лв. за лечение в клиника или отделение с второ ниво на компетентност и центровете за психично здраве.
Изменението е предложено от националния консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова и след анализ е прието от здравното министерство.Досегашните нови правила предвиждаха след петия ден клиниките и отделенията с трето ниво на компетентност да получават по 23,33 лв., а тези с второ ниво – по 21,66 лв. Заради приемането им от центровете за психично здраве се оплакаха, че новата методика орязва средствата за лечение на психично болните.
"Здравна поща"

Не се лишавайте от сън!
12 Май 2020, Вторник
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД