Общинските болници са срещу новата методика за заплащане на лечебните заведения

д-р ТотевСдружението на общинските болници подготвя възражение срещу новата методика за заплащане на дейността на лечебните заведения, която влиза в сила от този месец. Това каза председателят на Националното сдружение на общинските болници в България и директор на болницата в Чирпан д-р Неделчо Тотев в интервю за БНР.
Това възражение ще бъде адресирано до всички заинтересовани институции, допълни той. Според него новата методика ще доведе до фалит лечебни заведения, а пациентите ще обикалят от болница на болница, докато накрая стигнат до лечебно заведение, което разполага с някакъв финансов ресурс.
При нас става така, че колкото повече ти работиш, ти ще затъваш, за общинското здравеопазване говоря. Ако вие направите справка и поискате от НЗОК справка за последните години, вие ще видите, че общинските лечебни заведения държат един константен бюджет. Ако това е елегантният начин държавата да се отърве от общинското здравеопазване, нека си каже, защото ние в момента се гърчим в агония и се чудим какво да правим, коментира още той.
"Здравна поща"

Пъпешът е лятна витаминозна лавина
14 Юли 2019, Неделя
{cmp_start...
Студен коктейл в лятната жега
07 Юли 2019, Неделя
{cmp_start...
Лятото обича красивите крака
07 Юли 2019, Неделя
{cmp_start...
Стволови клетки срещу косопад
07 Юли 2019, Неделя
{cmp_start...
Разнищиха силата на Попай моряка
07 Юли 2019, Неделя
{cmp_start...

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД