Осъдиха двама лекари за смъртта на пациентка

Осъдиха двамаТройно бе увеличена присъдата на двама пловдивски лекари, признати за виновни за смъртта на пациент. Това съобщава БТА. Става въпрос за двама акушер-гинеколози от пловдивска частна клиника. Единият от тях е д-р Борис Кузманов, който е бил лекуващ лекар на починалата Елена Венкова. Двамата с колегата му д-р Христо Кунчев са били на дежурство по време на лечението на пациентката.
През септември 2009 г. 77-годишната Елена Венкова е постъпила за биопсия в лечебното заведение. По време на интервенцията д-р Кузманов е перфорирал матката й и едно от тънките черва. На следващия ден са настъпили усложнения, а според обвинението, нужните изследвания и необходимата операция не са били направени веднага. Пациентката е получила перитонит и е починала.
Днес двамата лекари бяха осъдени от Пловдивския окръжен съд на по 1,5 години условно с 3 години изпитателен срок.  През ноември 2013 г. двамата бяха осъдени на по 6 месеца условно, но Апелативният съд върна случая за ново разглеждане с мотива, че при първия процес по казуса не е заседавал тричленен съдебен състав, както изисква законът.
Двамата лекари ще трябва да платят и общо 200 000 лв. обезщетение на съпруга и двете деца на починалата жена. Д-р Кузманов и колегата му д-р Кунчев ще обжалват съдебното решение на по-горна инстанция.
Междувременно от bTV напомниха, че д-р Кузманов е племенник на съпругата на президента Петър Стоянов. През 2011 г. той беше разследван за притежание на 11 грама хероин. Тогава лекарят заяви, че е станал хероинозависим след смъртта на 77-годишната пациентка.
"Здравна поща", i

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД