Лекари извършиха нови трансплантации у нас

Лекари извършиха нови трансплантации у насНа 24 януари 2015 г. в УМБАЛСМ „Пирогов“ 55-годишен мъж изпада в мозъчна смърт. Въпреки загубата, близките взимат благородното решение да дарят органите, за да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Това съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.
Бъбречните трансплантации са реализирани в УМБАЛ „Александровска“. Трансплантирани са жена на 26г., от гр. Златица, на диализа от 2012 г. и мъж на 50 г., от Момчилград, в предиализно състояние. Сърдечната трансплантация е направена в УМБАЛ „Света Екатерина“, а  чернодробната трансплантация е извършена в Италия.
За пореден път европейските лекари се довериха на професионализма на българските хирурзи и трансплантолози от УБ „Лозенец“, които експлантираха черния дроб и той бе предоставен на италианските специалисти, допълват още от МЗ.
Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерство на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от УМБАЛСМ „Пирогов“, УБ „Лозенец“, Спешна помощ и трансплантационните екипи.
"Здравна поща", i

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД