Безплатните гастроентерологични прегледи в „Берое“ продължават и през декември

01122014мцбероеПоради засиления интерес на пациентите в ”МБАЛ – МЕДИЦИНСКИ КОМПЛЕКС БЕРОЕ” безплатните профилактични прегледи, свързани с колоректален синдром, ще продължат и през декември, съобщиха от здравното заведение.
Те ще са всеки понеделник и сряда от 13 до 14 ч. в сградата на Медицински комплекс „Берое“. Записването е на телефон 042 919402.
Статистиката показва, че всяка година в света от колоректален синдром се разболяват над 1 000 000 души в света. Той е втори по честота карцином при мъжа и трети при жената.
На теста подлежат всички на възраст над 50 г., хора с родственици с колоректален карцином или други ракови заболявания, консумиращи висококалорични, богати на мазнини и бедни на целулоза храни, пушачи.
С цел намаляване на заболеваемостта и смъртността, в „Берое“ извършват безплатно преглед при гастроентеролог, абдоминална ехография, тест за окултно кървене. При пациенти, които имат отклонения от някои от показателите, се извършват високоспециализирани медицински дейности.
От началото на 2013 г. по договор с НЗОК в Медицински комплекс „Берое“ работи отделение по гастроентерология. То е оборудвано с последно поколение високотехнологична медицинска апаратура и дава възможност за бързо и ефективно лечение. В отделението работят д-р Елена Михалева, специалист гастроентеролог с опит и д-р Маргарита Проданова, специалист гастроентеролог и главен асистент в Медицински факултет към Тракийски университет.
"Здравна поща"

Кардиогенната кашлица обикновено е суха
21 Март 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Да влезем "под кожата" на паникулита
14 Март 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Синдромът на Фелти крие много загадки
19 Февруари 2019, Вторник
{cmp_start...

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД