Още три трансплантации през ноември

Още три трансплантации през ноемвриНа 18 ноември 2014 г. в УМБАЛ „Георги Странски“ –  Плевен 47-годишен мъж изпада в мозъчна смърт и е кондициониран за донор. Близките взимат благородното решение да бъде спасен животът на тежко болни пациенти.
Чернодробната трансплантация е извършена във Военномедицинска академия, а бъбречните трансплантации в УБ „Лозенец“. Пациентите са в добро постоперативно състояние, информират от пресцентъра на здравното министерство.
Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерството на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от Университетската болница в Плевен и трансплантационните екипи.
Само до 11 ноември общият брой на трансплантациите, по данни на ИАТ, е 70. С извършените миналата седмица три трансплантации и настоящите три, общият им брой става 76. Макар това да не е особено висок брой за Европа, за страната ни е рекорд. Досега най-големият брой трансплантации, извършвани в рамките на една година у нас, беше отчетен през 2010 г., когато имахме 68 органни трансплантации.
"Здравна поща"

Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД