Протест на медсестри отложи планови операции в МБАЛ "Киркович"

Протест на медсестри отложи планови операции в МБАЛ "Киркович"Протест на операционни медицински сестри в старозагорската МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ отложи днес всички планови операции в болницата. Това съобщи председателят на КНСБ в здравното заведение д-р Атанас Бадов.
Нямам представа какво става, призна д-р Бадов. Сутринта имаше оперативка, на която изобщо не е повдиган въпрос за напрежение в болницата. След нея, в 8.30, сестрите отказали да влязат в операционната. Доколкото разбирам, те настоявали за получаване на допълнително материално стимулиране.
Предвид финансовото състояние на болницата, такова в момента няма как да получат. Ако няма излишък, няма как да се вземе ДМС. Освен това протестът на сестрите е незаконен. Той е в нарушение на чл. 124 от Кодекса на труда. Смятам, че не е това начинът да се предявяват някакви искания. Никой не се е обръщал към мен в качеството ми на председател на синдикат, за да потърси съдействие или съвет. Можеха да излъчат контактна група, да искат разговор с директорката на болницата проф. Петрана Чакърова. Не е допустимо да бъдат разигравани пациенти, които са очаквали точно на този ден да бъдат оперирани, каза д-р Атанас Бадов.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Не пренебрегвайте сънливостта
07 Април 2020, Вторник
{cmp_start...
Интересна информация от Ухан
02 Април 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Да предпазим дома си от коронавируса
02 Април 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Фитнес у дома - защо пък не!
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Защо очите се затварят при кихане?
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД