Отбелязваме световния ден по първа помощ на 13 септември

Отбелязваме световния ден по първа помощ на 13 септемвриПо повод Световния ден по първа помощ – 13 септември, Областната организация на БЧК в Стара Загора планира няколко инициативи за привличане вниманието на гражданите към достъпността и необходимостта от първа помощ. Първата от тях е акция по безвъзмездно доброволно кръводаряване, която ще се проведе на 13 септември, събота, от 8.30 до 13 часа в Стара Загора,ул. „Св. Княз Борис I“ №69, сградата на БЧК.
На 13 септември в парк „Пети октомври“ ще се проведат и демонстрации по първа помощ. На тях ще се раздават и рекламни материали.
Световният ден на първата помощ се свързва с името на швейцареца Жан Анри Дюнан. По време на бизнес пътуване през юни 1859 г. близо до италианския град Солферино той става свидетел на ужасяващите условия след битката между армиите на Франция и Австрия, като се опитва да им окаже помощ с участие на местни хора. Своите впечатления описва и издава през 1862 г. за собствена сметка в книгата „Спомен от Солферино“. В резултата от нея година по-късно в Женева се основава „Международен комитет за грижа за ранените“, прераснал през 1876 г. в движението на Червения кръст. През 1901 г., заедно с Фредерик Паси, е удостоен с първата Нобелова награда за мир.
"Здравна поща"

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД