3D операция направиха в България

3D операция направиха в БългарияУникална за България операция с нова 3D технология извърши екип от специалисти в Първа АГ „Св. София". Пациентът е млада жена с човешки папилома вирус и предракови клетки, вече веднъж оперирана, но вирусът отново бил открит.
„Жената има две раждания, така че може да си позволим тази операция в името на здравето и живота на пациентката", обясни доц. д-р Иван Костов, директор на Първа АГ болница „Св София", цитиран от Нова тв.
За пръв път у нас се използва 3D технология, която е добре позната от киното, но вече навлиза и в медицината.
Преминаваме към един от финалните етапи на отстраняването на самата матка, която носи в остатъка от шийката предракови клетки.
Целият екип лекари работи със специални очила, които помагат кристалния триизмерен образ с висока резолюция.
„Това помага на екипа да се ориентира по-добре в корема на жената и както видяхте, операцията за около половин час приключи, което показва, че медицината върви към все по-малка радикалност", обяснява доц. д-р Иван Костов, директор на Първа АГ болница „Св София".
Безкръвната операция е най-щадяща и за пациентката. Причината - това позволява на жената да се възстанови по-бързо, с много малка кръвозагуба и фактически няма проблем, ако всичко е наред, утре жената да бъде изписана.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД