Д-р Мирослав Ненков, министър на здравеопазването: Едва ли ще има пари за спешната помощ

nenkov 0708Министърът на здравеопазването в служебното правителство д-р Мирослав Ненков при гостуването си в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия, отново подчерта, че спешната помощ е негов приоритет.  Но от сега е ясно, че за двата месеца на служебното правителство екипите в столичното звено няма как да достигнат нужната цифра 60, нито пък ще има пари за повишаване на заплатите.
Той ще се срещне с представители на екипите за бърза помощ в столицата и страната. Съобщи, че смята да се срещне и с управителя на НЗОК д-р Румяна Тодорова. Сред темите, които иска да обсъди с нея той посочи  ситуацията около презаверката на рецептурните книжки на пациентите с хронични заболявания. Според него проблемът с опашките в офисите на РЗОК могат да бъдат преодолени, ако се делегират права на джипитата те да променят трицифрения код в четирицифрен.  Срокът за промяната е до 31 август.
Според министър Ненков, ситуацията в здравеопазването не е апокалиптична въпреки дефицита в бюджета на НЗОК и българската здравна система е добра на фона на безкрайно малкото средства, които влизат в нея. Здравеопазването е скъпа и тежка система, за която в развитите страни се отделят огромни средства, а у нас те са нищожни, смята новият министър. Въпреки това българските пациенти поне в големите градове, бързо могат да получат помощ и преглед дори от професор, докато и в най-развитите страни това се случва трудно.
Д-р Ненков сподели, че приема назначението си за министър като личен риск, но дори "една трошица" в системата да успее да премести, за да засили ефикасността й, това също би било нещо.
"Здравна поща"

Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Не се лишавайте от сън!
12 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
ЕС създава хуманитарен въздушен мост
11 Май 2020, Понеделник
{cmp_start...
Опитайте правилото "72 часа"
06 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД