Шефът на "Пирогов" уволнен от Таня Андреева

проф. Стоян МилановДве седмици преди да предаде поста здравен министър д-р Таня Андреева е махнала директора на "Пирогов" проф. Стоян Миланов. Това показва справка в Търговския регистър, направена от "Труд".
След точката за освобождаването на професора, Андреева разписва в заповедта си да му се изплати "обезщетение за неспазения срок на предизвестнието съгласно договора му за управление".
След решението на Андреева съветът на директорите на "Пирогов" - проф. Веселин Василев, проф. Димитър Раденовски и доц. Христо Цеков, се събира на 4 август. Тогава за изпълнителен директор се избира доц. Христо Цеков, който е началник на Трета хирургична клиника в института, става ясно от проверката в регистъра.
"Официално никой нищо не ми е съобщавал, не знам какво се случва", коментирал пред "Труд" проф. Миланов.
Новозастъпилият екип в здравното министерство също не знае дали шефът на "Пирогов" е остранен. Мобилният телефон на д-р Андреева дава заето.
Понесе се също слух, че и проф. Генчо Начев, шефът на столичната "Св. Екатерина", е отстранен.
И проф. Миланов, и проф. Начев винаги са отстоявали мнението си по наболели проблеми в сектора, затова не бяха сред любимците на стария екип на МЗ, коментираха лекари.
"Здравна поща", i

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД