Д-р Славка Йорданова: УМБАЛ "Проф. Киркович" няма да се оправи само с хъс

Д-р Славка ЙордановаКогато в едно семейство нещата не вървят, семейството трябва да се справи само с трудностите си. Същият е и случаят с УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Принципалът, т.е. държавата, трябва да изготви стратегия за разрешаване на проблемите в най-голямото здравно заведение на областта, което приема пациенти и от много други области. Това заяви днес по повод тежкото финансово състояние на старозагорската университетска болница д-р Славка Йорданова, директор на РЗОК.
Аз се опитвам да помагам с толерантност, с бързо вдигане на запорите, но това не е достатъчно. Познавам проф. Чакърова от много години. Тя е упорит човек, но само с хъс не става. Ситуацията е сложна. В момента в България, а и в чужбина има сериозен пазар на лекари и изтичане на кадри от едно към друго здравно заведение.  Затова смятам, че не само старозагорската, но и всички областни болници трябва да бъдат приоритетно финансирани от държавата. Затова обаче е необходима политическа воля, каза д-р Йорданова.
Според нея болниците няма как да оцелеят, ако не се актуализира бюджетът на Здравната каса. Във всеки момент нашата "Проф. Киркович" е заплашена да изпадне в същото състояние като отпреди няколко дни, напомни тя.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД