УМБАЛ "Проф. Киркович" без животоспасяващи лекарства за спешност

д-р Елена КаневаСъс заповед на директора на РЗИ, Стара Загора д-р Елена Канева, днес инспектори от две дирекции са извършили проверка в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович", съобщи д-р Канева.  Проверката е била инспирирана от заявлението на директорката на болницата отпреди няколко дни, че от 1 юли поради липса на средства ще бъде спряно храненето на пациентите в здравното заведение.
Колегите провериха 4 болнични звена - Клиниката по кардиология, ОАИЛ, едно хирургично отделение и болничната аптека. Установени са липси на консумативи за еднократна употреба - бинтове, марли, спринцовки, памук, както и на дезинфекционни препарати за извършване на текуща дезинфекция и обработка на инструменти и на ръце. Липсват и йодни препарати за обработка на  кожата преди поставянето на абокат, каза д-р Канева.  Още по-лошото е, че в най-голямата областна болница са установени липси на животоспасяващи лекарствени продукти за спешни състояния. В отделенията е констатирано, че няма условия за съхраняване на хранителни продукти.
Цитираните по-горе пропуски са предпоставка за възникване на вътреболнични инфекции. С цел предотвратяването им, от РЗИ са предписали въвеждането на спешни мерки за овладяване на ситуацията. На първо място - създаване на организация и изготвяне на план за реда и начина на организирано хранене на пациентите. На второ - осигуряване на необходимите консумативи и препарати. На трето - въвеждане на листа на чакащите пациенти за планови приеми и операции.
Срокът за изпълнение на предписанията на РЗИ е 1 юли, уточни д-р Канева.

"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Не пренебрегвайте сънливостта
07 Април 2020, Вторник
{cmp_start...
Интересна информация от Ухан
02 Април 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Да предпазим дома си от коронавируса
02 Април 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Фитнес у дома - защо пък не!
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Защо очите се затварят при кихане?
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД