Д-р Евгений Желев: Без храна в УМБАЛ "Киркович" - това е екзотика и авантюра

Д-р Евгений Желев: Без храна в УМБАЛ "Киркович" - това е екзотика и авантюраРешението болните в старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" да бъдат оставени без храна с цел икономии е екзотика и авантюра. това заяви днес на пресконференция екскметът и ексздравен министър и настоящ член на Изпълнителиня съвет на АБВ д-р Евгений Желев. Ако не можеш да осигуриш храна на болните, трябва поне да се намерят алтернативи за нейното доставяне. Там има немалко хора, които са на специален режим на хранене, допълни той.
Според него за нормалното функциониране на болниците са необходими около 170 млн.лв. на месец, а по разчетите на Надзорния съвет на НЗОК тази цифра е 110 млн. и заради това кризата в българското здравеопазване ще продължи да се задълбочава. 500 млн.лв. са задълженията на болниците. Още 500 млн.лв. ще е дефицитът на касата до края на годината. Никой не говори за това. Можеха да си направят точна сметка на бюджета, да видят каква е събираемостта на здравните вноски към момента. Има данни, че досега са събрани около 100 млн.лв, но дали те ще влязат в касата е друг въпрос, каза д-р Желев.
Необходима е спешна актуализация на бюджета на НЗОК, която трябва да бъде гласувана от парламента, но аз не виждам кой ще я направи, заяви още той.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД