РЗИ-Стара Загора прави проби за ларви на комари

РЗИ-Стара Загора прави проби за ларви на комариРЗИ-Стара Загора прави проби за ларви на комари в регионаРЗИ-Стара Загора ще направи пробонабиране за ларви на комари по водоемите със стояща вода в региона. Целта е да се прецени правилно обстановката и да не бъде допуснат риск от прекомерно разпространение на жилещите насекоми. В случай на констатиран проблем ще бъдат уведомени общинските власти, за да се предприеме пръскане срещу комари, каза за NBP.bg д-р Таня Перчемлиева.
Проби се набират всяка година, но за разлика от предишните сухи и горещи, 2014 г. до момента предлага твърде подходящи за развитие на ларвите условия с прекомерната влага и постепенното затопляне.
Добра новина е, че при дъждовно време поне кърлежите се оттеглят от тревата и се крият в пукнатини, но засуши ли се и те отново ще плъпнат.
Засега в Стара Загора няма завишена заболеваемост от каквито и да е сезонни или заразни болести. С настъпване на лятото и почивките на море и край басейн, от РЗИ очакват нормалното повишаване на т.н. летни болести – ентероколити, бактериални и чревни инфекции, салмонела. Авансово предупреждават от институцията да бъдат спазвани стриктно всички изисквания за лична и обществена хигиена като единствена форма на превенция.
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА

5 лекарства, които нямат място във вашата аптечка
09 Декември 2019, Понеделник
{cmp_start...
Кое причинява кървенето около овулацията?
05 Декември 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Когато сърцето се блъска в гърдите
04 Декември 2019, Сряда
{cmp_start...
Спираме цигарите – какво се случва?
27 Ноември 2019, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД