Пет спешни миницентъра ще заработят в големите квартали на столицата от днес

Пет спешни миницентъра ще заработят в големите квартали на столицата от днесВ новите центрове ще дежурят денонощно екипи от лекари, фелдшери, медицински сестри, санитари и шофьори, които ще работят с не по-малко натоварвания от колегите си в централата на Спешната помощ в столицата. Центровете бяха открити през миналата година. До сега те не работеха, тъй като в столицата нямаше достатъчно спешни медици.
Това съобщи за „Монитор” временно изпълняващият длъжността директор д-р Александър Златанов.
По една линейка ще бъде зачислена на изнесените звена в Студентска поликлиника, бившата Окръжна болница, кв. „Надежда”, комплекс „Люлин” и Пета поликлиника. Тя ще е на разположение за превозване на пациентите до болниците. Имаме готовност да изпратим осигурим и по 2-3 коли там, ако се налага, увери д-р Златанов.По думите му те са снабдени с всичко необходимо и могат да започнат работа. Спешната помощ в тях ще поемат лекари от болниците, които също започват работа от 20 юни на втори трудов или на граждански договор в спешния център.
От идния петък те ще бъдат включени в графиците за дежурства наравно с останалите си колеги.
Независимо че те идват от лечебни заведения, няма да минават сухи тренировки за оказване на помощ в спешна ситуация, тъй като са все доктори с над 10-годишен стаж, повечето от тях давали дежурства в спешните приемни отделения или в неотложните звена на бившите поликлиники.
Те ще минат само няколкочасов инструктаж за запознаване с обстановката в центъра, начина на изписване на лекарства, медицинска апаратура и някои технически подробности, свързани с работата им.
Д-р Златанов вече подписа договорите на петима лекари от университетски болници в столицата за започване на работа на непълен щат. В процес на подготовка и съгласуване с НОИ са договорите на още 15 човека. Всички желаещи да постъпят са със специалности, някои от тях са и с по две.
"Здравна поща", i

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД