Водата в Турия е в норма

От РЗИ-Стара Загора препоръчват на хората превантивно да не я ползват за питейни нужди, докато не излезе официалното становище от втората проба

Водата в Турия е в нормаРезултатите от микробиологичния анализ на питейната вода от водоснабдителната мрежа на село Турия, община Павел баня, взета за изследване в деня след наводнението, показват съответствие с нормата. Това отвърждава изводът, направен от огледа на място на 16 юни, че няма поражение на водопреносната мрежа на селото, съобщават от пресцентъра на РЗИ-Стара Загора.
На 17 юни, отново от краен потребител, са взети за анализ проби питейна вода, резултатите от физико-химичния анализ на които показват съответствие с нормативните изисквания. Резултатите от микробиологичния анализ ще бъдат готови утре - 19 юни.
РЗИ препоръчва на населението все още да се въздържа от ползване на водата за питейни нужди. Окончателно становище ще бъде обявено утре след изясняване на резултатите от повторния микробиологичен анализ.
Досега няма регистрирани случаи на заболели от чревни инфекции от общопрактикуващите лекари, обслужващи населението от селото. Наблюдението продължава, уточняват от регионалната инспекция.
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД