Проф. ЧАКЪРОВА: Намалихме дълга на болницата с 500 000 лв.

Проф. ЧАКЪРОВА: Намалихме дълга на болницата с 500 000 лв. Дългът на старозагорската болница през последните 9 месеца, откакто е новото ръководство, е намален с 500 000 лв. Финансовият резултат за 2013 г. на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" е 1.750 млн. лв. минус. Това съобщи на пресконференция днес изп. директорът проф. Петрана Чакърова. Не приемам обвинения, че водя болницата към фалит, каза още тя и допълни, че за дела на предходни ръководства не отговаря.
Според проф. Чакърова, новото ръководство не е съкратило нито един лекар, а специално инвазивните кардиолози по време на нейното управление са получили допълнително материално стимулиране в размер на 1 млн. лв. Водещите лекари са взели по около 8-10 000 лв. на месец, медсестрите - по около 1300 лв., а санитарите - по 800-850 лв. Няма да влизам в политически дебати, ще кажа само, че бяха пресечени и възможности за източване на болницата, заяви проф. Чакърова и спомена за преподписан договор в деня на встъпването й в длъжност от предшественика й. Тя увери, че са прекратени неизгодни договори с фирми, каза за услугата пране и дезинфекция, за която се плащало 2 лв. на кг вместо 55-75 стотинки.
Всякакви обвинения мога да приема, но да направиш запор и спреш лечението на болните, е неморално, каза проф. Чакърова и уточни, че се надява на "разумност" от страна на общинското ръководство, то да подаде ръка на заведението. Аз не желая напрежение, искам да се консолидираме, запор на болницата не е грижа за болните, заяви тя.
"Здравна поща", Дима ТОНЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД