Устройство „слуша“ тялото

Таухадир РахманВ човешкото тялото функционира цял оркестър - дъвченето, дишането, туптенето на сърцето – повечето от вътрешните звуци остават незабелязани, но те носят важна информация за организма, съобщава "New Scientist". Таухидур Рахман и екипът му от Университета Корнел са създадали устройство, наречено BodyBeat което „слуша“ тези звуци, за да наблюдава здравословното състояние.
BodyBeat използва микрофони, прикрепени към тила и улавя вибрациите на кожата и костите. Звуците се предават безжично към смартфон с Android, където софтуерна програма определя дали показателите са в норма. Системата установява дали ударите на сърцето са ритмични, например. Тя може да се използва и за наблюдение на белите дробове и посредством GPS сензор да засича мястото и времето, когато потребителят започва да кашля.
Рахман казва, че екипът му работи, за да направи устойството по-малко и по-удобно за носене. Той планира и разработване на версия, която функционира с заено с Google Glass и следи хранителните навици, както и да се улавя звуците, издавани от стомаха.
"Здравна поща", i

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД