С детски празник на Аязмото отбелязват Деня на бащата

С детски празник на Аязмото отбелязват Деня на бащатаС детски празник под мотото “Татко и аз” ще се проведе на 15 юни на Аязмото по повод международния Ден на бащата. Събитието се организира от сдружение "Самаряни" и ще бъде от 10.30 до 12 ч. Скачане с чували, дърпане с въже, бейзбол, творчески работилници са част от изненадите, които ще очакват децата и техните родители на поляната на изток от бадминтон игрищата.
Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Отбелязва се в над 50 страни всяка трета неделя на месец юни. Независимо от културните, религиозни и социални различия, хората, честващи празника, са обединени от желанието този ден да е посветен на важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат - значимите за децата мъжки фигури в семейството играят за развитието им. Доказано е, че бащите (биологични, осиновители или с друга бащинска роля) помагат на децата си да имат по-добри приятелства, по-добри резултати в училище, по-висока самооценка, по-пълноценни взаимоотношения с възрастните, по-малко проблеми с поведението, по-малък риск да употребяват наркотици и най-важното – да имат добро самочувствие.
През последната година “Самаряни” с помощта на Фондация “Лале” и програма “Вяра в децата и семейството” активно работи в подкрепа на отговорното родителство, като насърчава процеса на припознаване и поставя акцент върху значимата фигура на бащата, играеща ключова роля в детския живот и развитие.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД