49 рискови деца от Казанлък с топъл обяд по програма на БЧК

49 рискови деца от Казанлък с топъл обяд по програма на БЧКПо проект на БЧК „ Топъл обяд” 49 деца в неравностойно и рисково положение от община Казанлък ще получават топъл обяд в продължение на три месеца. Това са деца, чиито семейства са със среден общ месечен доход на всеки член от семейството под 80 процента от минималната работна заплата за страната.
БЧК финансира стойността на купона, която заплащат родителите за столово хранене на децата, в размер на 2 лв. за един топъл обяд за едно дете. Проектът се финансира от собствени средства на червенокръстката организация, като за общо 52 учебни дни за топлия обяд на учениците са похарчени 4870 лв.
Децата на възраст от 6 до 18 години са включени в програмата със специален подбор и проучване от страна на ОбС на БЧК и на директорите на четирите училища от общината, откъдето са децата – ОУ „ Паисий Хилендарски”, ОУ „ Кулата”, ОУ „ Никола Вапцаров” – Казанлък и ОУ „ Паисий Хилендарски” – Хаджидимитрово.
Сред целите на програмата „ Топъл обяд” са да бъде подпомогнато физическото развитие и снижаване заболеваемостта на сираци, безпризорни, деца на самотни родители и от социално слаби семейства, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене, да бъдат върнати тези деца в училище и да бъдат предпазени от рисковете на улицата - трафик, проституция, наркотици, престъпност. Много често осигуряването на безплатен обяд на някои особено нуждаещи се деца, е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия.
"Здравна поща", i

Нов кръвен тест открива рак на мозъка с точност 87%
21 Октомври 2019, Понеделник
{cmp_start...
За какви болести алармира акнето
18 Октомври 2019, Петък
{cmp_start...
Чистенето и готвенето удължават живота
16 Октомври 2019, Сряда
{cmp_start...
Риновирусите "разчитат" на мръсните ръце
15 Октомври 2019, Вторник
{cmp_start...
Кога се появява третата сливица?
15 Октомври 2019, Вторник
{cmp_start...
Мозъкът работи най-добре през есента
14 Октомври 2019, Понеделник
{cmp_start...
Кога се налага пункция на ставата?
11 Октомври 2019, Петък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД