Българските лекари са в стачна готовност

Българските лекари са в стачна готовностЛекарите имат готовност да закачат протестни лентички на ревера си на 15 май, стана ясно от думите на д-р Юлиян Йорданов, заместник-председател на Българския лекарски съюз (БЛС) пред Нова телевизия.
"Бяхме уведомени, че на 15 май ще има европейски общонационален протест на лекарите. Те ще протестират за условията на труд и заплащането. Ние също ще проведем съответните мероприятия. Въпросът е дали това ще бъде международна или национална стачка. Такива нагласи има заради всички проблеми в здравеопазването, които не се решават”, обясни д-р Йорданов.
По думите му в последно време има тенденция проблемите в здравеопазването да се изместват и да се стоварват върху лекарите, сякаш те са виновни за състоянието на системата. "Според проучване на международна организация, която изследва качеството на здравеопазване, за 2013 година България е на едно от последните места. По тези показатели, свързани с достъпа до лекарите обаче, ние сме на 3-4 място”, поясни д-р Йорданов.
"Всички искаме качествено здравеопазване. За да има такова обаче, трябват финанси. Когато липсват средства, то се компенсира именно с лекарите и всички, които работят в здравеопазването”, допълни заместник-председателят на БЛС.
"Здравна поща", i

Не пренебрегвайте сънливостта
07 Април 2020, Вторник
{cmp_start...
Интересна информация от Ухан
02 Април 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Да предпазим дома си от коронавируса
02 Април 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Фитнес у дома - защо пък не!
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Защо очите се затварят при кихане?
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД