Драматични грешки при ин витро процедури в Италия поставят морални дилеми

Репродуктивните закони в Италия са едни от най-стриктните в ЕвропаВ римската болница Сандро Пертини на 4 декември 2013 г. са направени 5 процедури за изкуствено заплождане, 3 от които се оказали успешни. В средата на март т.г. една от щастливите двойки решили да направят пренатални изследвания за генетчини проблеми при плода. Двойката разбрала, че най-накрая ще им се родят здрави близнаци.... но от други биологични родители. Жената преживяла дълбок шок и в първия момент решила да премахне бебетата, но бързо след това с мъжа си взимат решението да ги запазят и да ги признаят за собствени.
Двойката, чиито опит ин витро не се оказал "успешен" на свой ред си искат своите деца. В Италия мненията за това чий са близнаците са разлчини. Според някои, и двете двойки трябва да бъдат зарадвани, като си поделят по едно бебе. Според италианското право обаче майката е тази която ражда детето.
Репродуктивните закони в Италия са едни от най-стриктните в Европа. През 2004 г. с парламентарно решение е забранена употребата на донорски яйкцеклетки и сперматозоиди за заплождане, както и замразяването на ембриони. Всъщност, ако двойката би желала да използва донорски материал при зачеването през декември, то това би било нелегално. Драмата идва и от това, че ако майката реши да износи бебетата и да ги върне на биологчните им родители, то тя може да получи до 20 години затвор, тъй като в Италия и алтруистичното и комерсиалното сурогатство все още са престъпление. Съдбата на неродените близнаци предстои да стане ясна.
"Здравна поща", Габриела КАЧЕШМАРОВА

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД