Започваме безплатни прегледи за разширени вени в новото отделение по съдова хирургия

Сподели за "Здравна поща" доц. д-р Димитър ПЕТКОВ, началник Отделение съдова хирургия в МБАЛ "Св. Иван Рилски”, Стара Загора

доц. д-р Димитър ПЕТКОВ- Доц. Петков, кога ще започнат безплатните прегледи за разширени вени тази година?
- Традиционните безплатни прегледи за пациенти с разширени вени ще се проведат на 28, 29 и 30 април в МЦ “Трета поликлиника”. Целта на тези прегледи е да се обхванат все повече пациенти с хронична венозна болест (ХВБ) в работоспособна възраст. По време на прегледите ще бъде поставена не само диагноза на заболяването, но ще бъде обсъден и предложен оптимален план за лечение. Разбира се, по отношение на лечебните процедури предимство ще имат най-съвременните, минимално инвазивни методи - ендовенозната лазерна аблация (ЕВЛА) и склеротерапията - техники, с прилагането на които екипът на Отделението по съдова хирургия към МБАЛ “Св. Иван Рилски” се е превърнал в един от лидерите в диагностиката и лечението на ХВБ в страната.
Записването за прегледите за Стара Загора ще се извършва на телефон 042/ 988 969 от 22 април и ще продължи до изчерпване на часовете за желаещите.

- Бихте ли казали няколко думи за отделението по съдова хирургия в новия корпус на МБАЛ “Св. Иван Рилски”?
- Новото отделение ще разполага с цялата гама от най-съвременна апаратура, необходима за диагностика на артериалните, венозните и лимфните заболявания. Тук не мога да не изтъкна, че преобладаващата част от апаратите ни са първите от този род в България. Много съм радостен, че откриването на болницата съвпадна по време с провеждането на традиционните ежегодни прегледи за разширени вени. По този начин на нашите пациенти ще бъде предложена диагностика на световно ниво.

- А по отношение на лечението какви са новите ви възможности?
Оборудването и привличането в екипа на нови специалисти по съдова хирургия ни позволява да лекуваме всички съдови заболявания в пълен обем. Трябва да подчертаем, че наложената от първия ден на създаване на отделението тенденция за въвеждането на всички най-съвременни диагностични и лечебни методики категорично ще продължи. При нас изключително ще се набляга на непрекъснатото внедряване на най-новите минимално инвазивни ендоваскуларни процедури (безкръвни операции на артериите и вените), използването на които ще е от изключителна полза за нашите пациенти, тяхното бързо възстановяване и бързото им връщане към пълноценен живот.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД