Канят и българи в маратон за пациенти с медицински устройства

  Канят и българи в маратон за пациенти с медицински устройстваЗа първи път българи, които провеждат лечението си с някакво медицинско устройство ще имат възможност да участват в маратона „Global Heroes”, съобщиха организаторите на проявата. Бягането на 10 мили в градовете близнаци Минеаполис и Сейнт Пол, в което участват пациенти  носители на медицински устройства, се организира от 2006 г. по идея на неправителствената  организация „Twin Cities in Motion” и програмата „Global Heroes”. Тази година състезанието ще се проведе от 3 до 5 октомври, а условието е участниците в момента да са носители на медицинско устройство, което се използва като терапевтично средство за някое от следните заболявания: сърдечна недостатъчност, диабет, хронична болка, гръбначни или неврологични заболявания, гастроентерологични или урологични заболявания.
Медицинските устройства, които дават право на участие са: пейсмейкъри, имплантирани кардиовертер дефибрилатори (ICD), гръбначни импланти, неврологични устройства, инсулинови помпи или сърдечни клапи, поясниха още от организаторите. Оттам уточниха още, че България ще може да бъде представена от отбор до 25 участника, които ще бъдат избрани от комисия на «Twin Cities In Motion”. При подбора ще могат да бъдат поставени и други конкретни условия за кандидатите, които ще трябва да представят и удостоверение, че са обсъдили участието си в състезанието със своите лекуващи лекари.
Състезанието е едно признание на бегачите от цял свят, които имат медицинско устройство, в надпреварата могат се включат пациенти с медицински устройства, отговарящи на критериите, независимо от производителя, подчертаха специално от „Global Heroes”. Организаторите ще поемат таксата за участие на одобрените състезатели и входната такса на един техен придружител, а така също самолетните билети и разходите по настаняването и престоя на участниците и придружителите.
Заявленията за участие в “Global Heroes” 2014 г. и допълнителна информация могат да се получат на интернет адрес http://spr.ly/61889P8o. Крайният срок за подаване на заявленията е 25 април 2014 г.   
"Здравна поща"  

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД