Имуномоделираща терапия редуцира с 40% необходимостта от антибиотици

д-р Антония ВълеваБаткериалните инфекции на дихателните пътища са най-често срещаните заболявания. Актуалността на темата за прилагане на профилактични мерки с цел ограничаване на появата им или поне осигуряване на по-леко протичане на болестта е свързана със сезоните. През пролетта се използват медицински продукти като бронховаксом, респивакс и други, които сами по себе си представляват имуномодулираща терапия за организма, обяснява д-р Антония Вълева, специалист по белодробни ивътрешни болести в старозагорската МБАЛ "НиаМед".
Задачата на тези биологични стимуланти е да пренастроят имунната ни система за справяне с най-честите баткериални причинители на бронхит, пневмония, синузит, трахеит и т.н. Опитът на лекарите в тази посока става все по-голям поради дългогодишното присъствие на този вид терапия в арсенала на не толкова богатото лекарствено въоръжение за профилактика на честа изява на кашлица, затруднение в дишането и ред други прояви на УНГ-инфекциите и тези на бронхо-белодробната система, казва д-р Вълева.
Предполагам, че вече има голям брой пациенти, които лично са се убедили в надеждността на профилактичните мерки за ограничаване на заболяванията. При често боледуващите от възпалителни процеси на дихателната система, при които пътят на лечение минава през приложението на антибиотици, е важно да се кажат няколко неща. Имуномодулиращата терапия може да намали с 50 процента честотата, продължителността и тежестта на инфекциозните епизоди. Доказано е, че терапията редуцира с 40 процента необходимостта от приложението на антибиотици и други медикаменти, а също така предпазва от хронифициране и рецидивиране на болестите. Липсата на странични ефекти на имуномоделиращата терапия я прави приложима еднакво добре както за възрастни пациенти, така и при децата, казва д-р Вълева.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА  

Нов вид услуга в МБАЛ ЕАД-Гълъбово
21 Февруари 2020, Петък
{cmp_start...
Да "хванем" ниския тестостерон
12 Февруари 2020, Сряда
{cmp_start...
Разработват ваксина срещу коронавирус 2019-nCoV
10 Февруари 2020, Понеделник
{cmp_start...
Диагностика на вирусен хепатит С
04 Февруари 2020, Вторник
{cmp_start...
Коронавирусите влязоха в зоната на по-висок риск
03 Февруари 2020, Понеделник
{cmp_start...
Пушенето през зимата вреди повече
03 Февруари 2020, Понеделник
{cmp_start...
Пушачите са по-податливи на депресия
29 Януари 2020, Сряда
{cmp_start...
Ларингитите често рецидивират
28 Януари 2020, Вторник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД