Д-р Кирил Добрев: Притеснен съм за бъдещето на здравеопазването в Стара Загора

Д-р Кирил Добрев (вляво)Противно на твърденията на декана на Медицинския факултет на Тракийския университет доц. Мая Гълъбова и на други колеги, аз сериозно се притеснявам за бъдещето на медицината в Стара Загора. Отдавна прогнозирах отлива на кадри от МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и задълбочаването на проблемите в болницата, заяви на пресконференция днес депутатът от ГЕРБ и екс зам.министър на здравеопазването д-р Кирил Добрев.
Една от причините за обединението на двета болници в Стара Загора беше да се създаде стабилна голяма имодерна структура. Това обаче не се случи.
В същото време колежката ми от Бургас д-р Галя Милева ме уведоми, че в Бургас вече ще обучават медицински сестри, лаборанти и рехабилитатори. Морският град отдавна иска да има свой медицински факултет. Градът разполага с по-голям от нашия финансов ресурс. Може да осигури по-добри заплати и жилища на лекарите, отколкото в Стара Загора. Ако ние сега не защитим университетската си болница, здравеопазването в Стара Загора ще изпита още по-сериозни проблеми. И вината за това не е в частните болници, каза още д-р Добрев.  
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД