Днес е Световният ден на здравето и на здравния работник

Честит професионален празник на всички, които се грижат за здравето и помагат в борбата за дълъг и пълноценен живот!


Днес е Световният ден на здравето и на здравния работникДнес е Световният ден на здравето и на здравния работник7 април е Световният ден на здравето и на здравния работник. На 7 април 1948 г. е създадена Световната здравна организация със седалище в Женева, Швейцария. Сто и осемдесет са страните членки на организацията, които работят по програми, насочени към решаване на здравните проблеми с правителства, специализирани организации на ООН и неправителствени формации. На днешния ден отбелязваме и професионалния празник на работещите в сферата на здравеопазването. Той се чества в България от 6 февруари 1964 г.
Световният ден на здравето е глобална инициатива, отправена към всички да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост.
Тази година това е превенцията на вирусните заболявания. С мотото "Малко ухапване, голяма заплаха" (Виж ТУК>>) Световната здравна организация напомня, че повече от половината от населението на планетата е изложено на риск от предаващи се от човек на човек, болести като малария и денга - вирусни инфекции, пренасяни от комарите. Хората могат да се предпазят от тези вируси с вземането на най-прости превантивни мерки.

"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД