НЗОК утвърди парите на болниците за април

НЗОК утвърди парите на болниците за априлНа свое заседание Надзорният съвет на здравната каса утвърди стойностите на дейностите за болнична медицинска помощ за април 2014 г. към договорите с лечебните заведения. Това съобщиха от пресцентъра на осигурителната институция.
Стойностите по лечебни заведения са формирани съобразно предложенията на районните здравноосигурителни каси, като са отразени актуалните обстоятелства към момента, се казва в съобщението.
В изготвеното първоначално разпределение на утвърдените от НС на НЗОК годишни общи стойности на разходите бяха включени и заявените нови дейности на лечебните заведения, за които те очакваха разрешение. За част от тези дейности някои лечебни заведения все още не са получили разрешителни или са получили отказ за извършването им.
Средствата, предвидени за тях, се прехвърлят за други дейности или за следващия месец, информираха още от касата.
В писмо до НЗОК от Българския лекарски съюз поискаха касата да публикува ежемесечно бюджетите на болниците на страницата си, както и информация за това какво им изплаща. Към момента последните данни за болнични бюджети, фигуриращи на сайта на НЗОК, са от 2012 г., а за изплатени на лечебните заведения средства - от първото тримесечие на 2013 г.
"Здравна поща", i

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД