МЗ: Има достатъчно лекарства за трансплантирани

МЗ: Има достатъчно лекарства за трансплантираниСлед получена в МЗ информация за липса на лекарствени продукти за трансплантирани пациенти, Министерство на здравеопазването осъществи контакт с лекуващите лекари и с фирмата – притежател на разрешението за употреба на лекарствените продукти. Това съобщиха от пресцентъра на МЗ. След проведените разговори се установи, че при дистрибуторите има достатъчно налични количества от лекарствените продукти и няма опасност пациентите да останат без лекарства.
В настоящия момент фирмата притежател на разрешението за употреба на оригиналния продукт поема разликата, която здравноосигуреното лице следва да доплаща и за пациентите лекарствата са безплатни.
Компанията, която е регистрирала генерични лекарствени продукти за лечение на трансплантация на тъкани, органи и клетки е подала заявление за заличаването им от Позитивния лекарствен списък.
В компетентността на лекуващите лекари е да изпишат най-подходящия лекарствен продукт, съобразно формата и тежестта на заболяването, нежеланите лекарствени реакции, общото състояние и придружаващите заболявания на пациента.
Министерство на здравеопазването е в непрекъсната връзка с лекуващите лекари, както и с фирмите производители, с цел осигуряване на ефективна терапия на трансплантираните пациенти.
"Здравна поща", i

Диагноза - само с микроскоп!
16 Май 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Слагат 3D имплант на пациент с Бехтерев
30 Април 2019, Вторник
{cmp_start...
Проверете за болестта на Помпе
23 Април 2019, Вторник
{cmp_start...
1,5 млн. българи със свръхнаднормено тегло
22 Април 2019, Понеделник
{cmp_start...

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД