Състоянието на “осоленото” бебе се подобрява, но риск още има

Майката ЛюбкаСъстоянието на тримесечното бебе, прието със сепсис по спешност в Детска болница на УМБАЛ "Проф.  д-р Стоян Киркович", след осоляване от майка му, се подобрява. Днес вече няма температура, храни се, но състоянието е все още рисково, съобщи в ефира на Нова тв, д-р Пенка Йорданова.
Майки, не правете като мен, не си осолявайте децата, каза в ефира на Нова ромката майка от Стара Загора. Тя е третирала кожата и на другите си три деца със сол до втория месец. Традицията за осоляване на бебета е разпространена, според нея, до 40-я ден след раждането детето се къпе във вода с разтворена сол, за да не се изпотява.
Бащата Стоян пред камерата на Нова изказа категоричност, че случилото се е резултат от алергия към прах за пране. Лекарите обясняват, че и други семейства от Старозагорско и от други места на България имат подобен проблем заради “осоляване”. Изключително нежната кожа след осоляване се превръща във входна врата за инфекции и точно това се е случило с това детенце, коментира още д-р Йорданова.
"Здравна поща", i

50 000 искат оценка заради личен асистент
10 Юни 2019, Понеделник
{cmp_start...
Внимание: Западнонилска треска и Тоскана
10 Юни 2019, Понеделник
{cmp_start...
Нови заразени с морбили у нас
03 Юни 2019, Понеделник
{cmp_start...
Как наркотиците влияят на зъбите
27 Май 2019, Понеделник
{cmp_start...

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД