Състоянието на “осоленото” бебе се подобрява, но риск още има

Майката ЛюбкаСъстоянието на тримесечното бебе, прието със сепсис по спешност в Детска болница на УМБАЛ "Проф.  д-р Стоян Киркович", след осоляване от майка му, се подобрява. Днес вече няма температура, храни се, но състоянието е все още рисково, съобщи в ефира на Нова тв, д-р Пенка Йорданова.
Майки, не правете като мен, не си осолявайте децата, каза в ефира на Нова ромката майка от Стара Загора. Тя е третирала кожата и на другите си три деца със сол до втория месец. Традицията за осоляване на бебета е разпространена, според нея, до 40-я ден след раждането детето се къпе във вода с разтворена сол, за да не се изпотява.
Бащата Стоян пред камерата на Нова изказа категоричност, че случилото се е резултат от алергия към прах за пране. Лекарите обясняват, че и други семейства от Старозагорско и от други места на България имат подобен проблем заради “осоляване”. Изключително нежната кожа след осоляване се превръща във входна врата за инфекции и точно това се е случило с това детенце, коментира още д-р Йорданова.
"Здравна поща", i

Фитнес у дома - защо пък не!
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Защо очите се затварят при кихане?
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Мазно и сладко затрудняват мозъка
24 Март 2020, Вторник
{cmp_start...
Защо повръщаме?
24 Март 2020, Вторник
{cmp_start...
Трябва ли да махаме луничките?
11 Март 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД