Изградиха онкоцентър за над 7 млн.лв. в Благоевград

Изградиха онкоцентър за над 7 млн.лв. в БлагоевградПриключиха строителните дейности по изграждането на новия регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Извършен е и цялостен ремонт в отделенията по образна диагностика, клинична лаборатория и гастроентерология.
Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на здравното ведомство по схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г.
Общата стойност на проекта 7 039 286, 49 лв.
Модернизацията на лечебното заведение е осигурена както от европейските фондове, така и от държавния бюджет на Република България.
Основни компоненти при реализацията са доставка на медицинска апаратура и изпълнение на строително-монтажни работи, свързани с помещенията, в които тя ще се монтира, обясняват от министерството.
В рамките на проекта са закупени и доставени дигитална ехографска система, дигитален скопичен - графичен рентгенов апарат, 16 срезов многодетекторен компютърен томограф, апаратура за магнитно-резонансна образна диагностика (MRI-equipment), рентгенов мамограф, система за архивиране и разпространение на образи (PACS), ендоскопска апаратура /видеоколоноскопи, видеогастроскопи/ и санитарен автомобил.
"Здравна поща", i

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД