Въвеждаме състрадателна употреба на лекарства

Въвеждаме състрадателна употреба на лекарстваИмаше работна група, създадена към МЗ, в която участваха различни организации, която уточни промените в Закона за лекарствата. Беше редактиран първоначалния вариант, който министерството предложи и считаме, че този към момента е удачен. Така директорът на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) Деян Денев коментира пред Zdrave.net проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.  

Прочети още...

В Пловдив откриха център по имплантология

В Пловдив откриха център по имплантологияЦентър по имплантология беше открит във Факултета по дентална медицина  към Медицинския университет, Пловдив. На тържеството присъстваха ректорът чл. кор. проф. д-р Стефан Костянев, академик Николай Попов, който стои в основата на създаването на имплантологията в България, д-р Миланов, председател на БЗС, много преподаватели, студенти и стажанти. Академик Попов разясни, че Факултетът ще има клиника за денталната имплантология с повече клинични демонстрации и клинични упражнения. В кабинетите, които се откриват, ще се обучават студентите по клиника, ще бъдат сложени първите имплантанти. Проф. Костянев с гордост отбеляза, че е щастлив да сбъдва мечти, пише сайтът puls.bg.

Прочети още...

46 деца чакат одобрение от Фонда за лечение в чужбина

46 деца чакат одобрение от Фонда за лечение в чужбина46 деца чакат одобрение за терапия зад граница от Фонда за лечение в чужбина, съобщиха от обществения му съвет. Сред тях е 7-годишно дете, което вече е претърпяло трансплантация на черен дроб в Германия, но трябва да замине отново за Хамбург, за да бъде проследен резултатът от операцията. От следващата седмица комисия от водещи специалисти и обществения съвет

Прочети още...

МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"-Казанлък получи "Златна ябълка"

МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"-Казанлък получи "Златна ябълка"Национална мрежа за децата организира за шеста поредна година церемония за връчването на награди "Златна ябълка". Отличията са признание към усилията, вложени от различни хора, организации и институции за подобряването на живота и благосъстоянието на децата в България. Призовете бяха връчени в навечерието на Деня на детето 1 юни във Военния клуб в София.
Наградата "Болница" беше присъдена от журито на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"-Казанлък за включването на социален работник в родилното отделение, който консултира бременните и майките, при които има риск от изоставяне на децата.

Стана ясна фирмата, спечелила търга за пръстовия идентификатор

prastov identifikator 29.02Консорциум СТЕМО – Гама Консулт е фирмата, спечелила обществената поръчка за създаване на софтуера за пръстов идентификатор. Компанията е класирана на първо място със 75,608 точки. Решението за това НЗОК е взела в четвъртък, на 25-ти февруари.
Другата фирма участник в търга – „Контракс“ АД, е класирана на второ място с 69,783 точки.
Припомняме, ценовата оферта на спечелилата фирма за внедряване на системата възлиза на 398 000 лв. без ДДС, а предложената цена за четците на биометрични данни е 239 лв. без ДДС.
Загубилата „Контракс“ АД пък предлагаше цена от 88 000 лв. без ДДС за внедряване на системата за пръстов идентификатор и 190 лв. без ДДС – за четец.

Прочети още...

Изписаха здравния министър от болницата
18 Септември 2017, Понеделник

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД