Тази сол пречиства тялото от всички токсини и забавя стареенето

61931c183d2520dc0435d8b3297138d5c7a5e62fОбикновено солта се счита за вредна и се препоръчва да се намали нейната консумация. Но това се отнася за позната на всички готварска сол, която наред със захарта е известна като бялата отрова. Но това не може да се каже за един друг вид сол.
Хималайската сол е позната на човечеството от древни времена, в допълнение към цвета, тя се различава от обикновената трапезна сол с богатия си минерален състав и огромно количество хранителни вещества, от които човешкото тяло се нуждае толкова много.

Прочети още...

„5 стъпки преди крема“ - професионални грижи за кожата у дома

Cover„5 стъпки преди крема“ е предназначена за всеки, който се интересува от професионалния начин за поддръжка на кожата, последователността и стъпките, които може да следва лесно у дома. Вече в наличност!
„5 стъпки преди крема“ (160 стр., 20 лв.) ще ви предостави ценна информация за типовете кожа и подходящите козметични средства и процедури, за пилинга, хиалуроновата киселина и слънцезащитните продукти, за това как се променя кожата с времето и за грижите, които могат да забавят стареенето. По думите на авторката, над 50% от анкетираните използват сапун/гел-душ, шампоан или каквото им падне като измиващо средство за кожата на лицето, включително за дегримиране в деликатната зона около очите. Само 3% от тях знаят, имат точните продукти и следват професионалния протокол – стъпки за козметични грижи у дома. Оказва се, че много млади кожи имат драстично занижени показатели за еластичност, а противно на очакванията, по-възрастни дами и господа са с много по-добри показатели от по-младите кожи. Това е доказателство, че има пряка връзка между показатели като еластичност и хидратация, хигиенните навици и преждевременното състаряване на кожата и появата на бръчки. Авторката дава важни съвети и напътствия в отговор на въпросите, които най-често й задават в качеството й на професионалист и козметолог.

Прочети още...

Откриха обновено отделение в общинската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора

ZP-01-zpОбновено е COVID отделението, което се намира в сградата на общинската Специализирана болница за активно лечение в Стара Загора. Дейностите по ремонта на базата са с безвъзмездно финансиране по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г., приоритетна ос 9 „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи”. Легловата база за пациенти на обновения здравен корпус е 17 броя. Обновен е изцяло облика на помещенията, като са спазени и европейските изисквания при санитарните възли. Подменени са електрическите и ВиК инсталациите. Реновирани са и помещенията за екипа на здравното дружество. Близо 240 хил. лева са вложените средства при ремонта.
След водосвет и молитва за здраве, символично прерязаха лентата на отделението ресорният зам.-кмет на общината Надежда Чакърова и управителят на лечебното заведение д-р Камелия Харачерова.

Прочети още...

РЗИ-Стара Загора обявява грипна епидемия

20170330-rzi
През последната седмица 09.01.2023 г. – 15.01.2023 г. се наблюдава интензивен епидемичен процес от Остри респираторни заболявания със заболяемост 317,01 на 10 000 души население.
Висока заболяемост се регистрира сред възрастови групи от 0-4 и от 5-14 години.
Въз основа на тези данни със Заповед на Директора на РЗИ – Стара Загора от 17.01.2023г. се обявява грипна епидемия за област Стара Загора.
С оглед прекъсване на епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболяемостта от ОРЗ и Грип сред учениците, РЗИ – Стара Загора предложи на РУО – Стара Загора преустановяване на учебните занятия в присъствена форма в училищата на територията на област Стара Загора за периода 18.01.2023 г. – 23.01.2023 г. включително.

Прочети още...

Негазираната и газираната вода нямат заместител за пълноценната хидратация

hifraНе са много случаите, когато мненията на лекари, учени и диетолози съвпадат напълно. По отношение на водата и нейната роля за пълноценна хидратация обаче, те имат абсолютно единодушие, определяйки я като най-здравословен избор без аналог.
С други думи, в която и да е класация на препоръчваните за прием течности, водата остава неизменно на първа позиция и води по точки пред всички останали напитки, свързани със здравословен стил на живот. Обяснението е логично: Тъй като съставлява 70-75 процента от човешкото тяло, водата е в основата на всички жизнени процеси. И затова не съществува друга напитка, която може да изпълни или замести нейните функции.

Прочети още...

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД