Медицински център "Ависта"

avista-zpАВИСТА - медицински център
Адрес: гр. Стара Загора, ул. " Ген. Столетов 107
Телефон: 042 625193; 0877 625190
Ехография на вътрешни органи на деца и възрастни.
Доплерова ехокардиография. Трансфонтанелна ехография.
АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ
Д-р Р. Кадирева
Д-р Д. Енчева

Прочети още...

Подаряват процедури с „Локомат Про” на деца и възрастни в нужда

Lokomat ProМесец след като официално обяви, че разполага с „Локомат Про” (изключително прецизен уред, раздвижващ долните крайници и борещ спастичността им чрез движение), най-голямата болница за рехабилитация в България – „Сердика“ съобщи, че ще подари процедури с „Локомат Про” на възрастни и деца с детска церебрална парализа (ДЦП), множествена склероза, Паркинсон, инсулт и други причинители на двигателни несъвършенства.
Благотворителната кампания на болница за рехабилитация „Сердика” беше официално обявена по време на виртуална пресконференция по повод откриването на първия в България Център за роботизирана рехабилитация с „Локомат Про”. В пресконференцията участваха: д.м.н. Емил Янков – изпълнителен директор на болница „Сердика”, Димитър Петров – директор физиотерапия и рехабилитация в „Сердика” и Гери Дончева – PR мениджър на болницата. Водещ на дигиталната презентация беше проф. д.н. Любомир Стойков.

Прочети още...

Яйцата също могат да предизвикат алергия

Яйцата също могат да предизвикат алергияВеликденските трапези са отрупани с яйца, но не бива да се забравч, че те могат да бъдат причинители на алергични реакции. Подобно на другите алергии, и тази към яйца се дължи на погрешно разпознаване на определени протеини от страна на имунната система. Вместо да приема яйчните белтъци като безопасни и полезни, организмът ги „вижда“ като опасни нашественици.
Като отговор се освобождава антитялото имуноглобулин Е, които се бори с алергена.

Прочети още...

Министерството на здравеопазването изготви препоръки към бременните жени

zp-bremКакво трябва да знаят бременните във връзка с разпространението на COVID-19 в България:
Въпреки наложените ограничения за работата на женските консултации, има задължителни изследвания, които трябва да бъдат извършени от акушер-гинеколог по време на бременност. Такива са ултразвуковото установяване на вътрематочна бременност, ранният биохимичен скрининг (11-13-та гестационна седмица), както и УЗД преглед за фетална морфология (20-22-ра гестационна седмица). Възможни са и други изследвания по преценка на наблюдаващия бременността гинеколог.

Прочети още...

Призив за кръводаряване

zp-kravВсички центрове по трансфузионна хематология в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими в страната ни.
За да успеят центровете по трансфузионна хематология да осигурят необходимите на лечебните заведения количества кръв и кръвни съставки, екипите в центровете ще работят с удължено работно време, а там, където е възможно – и през празничните и почивните дни. Преустановена е единствено дейността на изнесените екипи с оглед въведеното в страната извънредно положение.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД