Седмичен здравен хороскоп

17 април 2017 г. - 23 април 2017 г.

Овен ОВЕН
В момента са уязвими краката ви. Така организирайте деня си, че да не прекарвате много време в едно и също положение. Вечер за неприятното усещане в крайниците ще ви помогнат контрастният душ и лекия самомасаж. Не се притеснявайте и се консултирайте с лекар, особено ако имате излишни килограми, ако очаквате дете или сте забелязали изпъкване на вени.
Телец ТЕЛЕЦ
Тази седмица ще бъдете на висота. Умствената дейност сега е изключително успешна и ще постигнете максимални резултати. С физическото натоварване обаче, трябва да бъдете внимателни. Не са изключени травми. Може да си навехнете крака, даже на равно място. Окажете посещенията в спортна зала и избягвайте да шофирате.
Близнаци

БЛИЗНАЦИ
Искате да станете силни, здрави, привлектални - това е похвално. Но бъдете внимателни към методите, които избирате за постигане на целите си. За закаляване сега не е най-подходящият момент. По-скоро ще заболеете, отколкото да подобрите тонуса си. Иначе гимнастика може да правите поне 2 пъти дневно. Ако упражненията ви са скучни - танцувайте. 

Рак РАК
Ще ви минават през ума различни идеи как да подобрите самочувствието си.  Не е нужда да правите всичко, което ви хрумне. Но си запишете това, което смятате за добро и се посъветвайте със специалист - личния ви лекар, треньор, козметик... Така заедно изберете безопасна и ефективна схема, която ще доведе до подобряване на здравето и външния ви вид.
Лъв ЛЪВ
Тази седмица обърнете особено внимание на питейния си режим. Два въпроса са на дневен ред - какво пиете и колко. Възможно е да се наложи да замените нещо не толкова полезно, например силното кафе, с нещо друго, което ще повлияе добра на вашия организъм. Препоръчителни са билковите отвари. На забравяйте и да пиете вода, поне два литра дневно.
Дева

ДЕВА
Вашето здраве сега е крехко. Прекаленото натоварване няма да ви се отрази добре и може да ви разболее. Препоръчително е да избягвате физическото и умственото напрежение. Отложете дела, които могат да изчякат, за следващите седем дни. Обезателно си лягайте да спите навреме. Не по-късно от 22 ч. вечерта. Строгите диети точно сега са ви противопоказни.

Везни

ВЕЗНИ
Възможно е тази седмица да се обостри някаква ваша алергия. Добре е да носите със себе си антихистаминови препарати - за всеки случай. Бъдете изключително внимателни по отношение на храненето. Контролирайте строго цялостното си състояние. За жалост, е напълно възможно да откриете някакви нови фактори, които провокират алергична реакция.

Скорпион

СКОРПИОН
Добре е да помислите за профилактиката на организма си по отношение на калция. Този микроелемент е важен за нормалната работа на всички органи. Старайте се ежедневно да хапвате продукти, които съдържат витамин D – мляко и млечни продукти, орехи, бобови култури, пшенични кълнове. По лекарска препоръка пийте и витаминно-минерален комплекс.

Стрелец

СТРЕЛЕЦ
Посветете тази седмица на зъбите си. Състоянието на устната ви кухина предизвиква някои сериозни опасения. Най-добре е още тази седмица да посетите стоматолог. Препоръчително е да бъдете внимателни с цялостния си дневен режив, не яжте прекалено твърдо, горещо и студено. Регулярно чистете зъбите си, използвайте конци за зъби.

Козирог

КОЗИРОГ
Вие се отнасяте към любителите, които често обичат да си поставят сами диагнози. Но следването на тази тактика през тази седмица може да ви докара сериозни проблеми. Особено, ако си "назначите" силнодействащи лекарства. Може сериозно да пострадате. Препоръчително е да се лекувате изключително под лекарско наблюдение.

Водолей

ВОДОЛЕЙ
Тази седмица е добре да се погрижите за вашата кожа, най-напред на лицето и ръцете. Едва ли ще възникнат някакви проблеми, но особеното внимание може да даде вълшебни резултати. Идете на козметик, направете си някаква процедура в домашни условия - маски, вани, лек масаж. Старайте се да се наспивате добре - това ще ви помогне да изглеждате свежи.

Риби

РИБИ
Главното за вас е да гледате на нещата оптимистично. Всичко зависи от настроението ви. Радвайте се на дребните неща и постижения, които ви приближават стъпка по стъпка към целите ви. Така всичко ще се получа по-лесно. Продължавайте да следвате избрания курс, търсете опора и подкрепа от близки. Скоро ще постигнете въодушевяващи резултати.

- Татко, учителят ме похвали!
- Браво! А какво ти каза?
- Каза, че пиша като лекар с тридесетгодишна практика.


Сестрата:
- Докторе, вашият симулант умря.
- Е, тоя се престара!

- Кашляйте, - казва докторът на пациента.
Той кашля.
- Моля, още веднъж, - казва докторът, - по-силно.
Пациентът кашля с все сила.
- М-да, - казва докторът, - често ли имате такива пристъпи на кашлица?

Недоволна пациентка:
- Какво е това лечение, бе, докторе!
- Какво му има, топла вана и аспирин... 
- Аспиринът хубаво, ама ваната след първите десет литра, почва да ми прилошава!


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД